Környezetbarát!


Egyáltalán nem tartalmaznak ólmot ami az első szempont. A másik a helyettesítő vas tartalma miatt képes arra ,hogy a horgászat befejeztével a bójánk körül csónakból egy erre alkalmas mágnessel visszaszedjük a nehezékeinket. Így eltávolítjuk a vízből, másrészt újrahasznosítjuk!

Ezen apropóból kiindulva igen költséghatékony is a korábbi ólmokkal szemben ,amiket ugye egy ilyen horgászat alakalmával elvesztettünk. Az elhagyós módszer a legkifinomultabb ,és úgymond a legempatikusabb a megfogott hallal szemben. Az súlyt az akasztás után elhagyja a hal,így nem kell a megakasztott halat a szája szélében himbálódzó nehezékkel a partra vontatnunk, óriási sérüléseket okozva ezzel a halnak! Más szempontból a hal a nehezék elhagyása után megnyugszik, azt érezvén ,hogy kiszabadult,így nem tépi magát a szákolás pillanatáig.

A forma!

Nem szerettünk volna egy középen függesztett  nehezéket, rosszak voltak vele a tapasztalataink. Egy középen függesztett súly leengedéskor mindig behintázott mint a lehulló falevél. Ez bizony gond! Másik szempont nem fektette ki a szereléket,hanem magán a nehezéken feküdt el a végszerelékünk, (mivel ide van kényszerítve a forgó miatt) ezzel láthatóvá téve a halak számára. Mindig arra törekedjünk,hogy rejtsük a lehető legjobban a végszerelékünket. Ez miatt mi a korong alakú súlyunk oldalába,élébe helyeztük a forgót. Így az aljzathoz érve,az eldől ezzel maga mellé az iszapra fekteti a végszerelékünket. (tökéletes)

A súlyokba nagyszemű forgót helyeztünk ezzel is segítve az elhagyás lehetőségét,jobban kiakad a klipszből.

Nehezékeink színének kialakításában  fő szempont volt,hogy a  Magyarországi vizek többsége iszapos,így a színt a sötétszürke-fekete színben határoztuk meg.

Jelenleg 3 súlyméretben kaphatóak.

270g, 320g, 390g