Környezetbarát horgász súlyok

Környezetbarát horgász súlyok

Környezetbarát!


Egyáltalán nem tartalmaznak ólmot ami az első szempont. A másik a helyettesítő vas tartalma miatt képes arra ,hogy a horgászat befejeztével a bójánk körül csónakból egy erre alkalmas mágnessel visszaszedjük a nehezékeinket. Így eltávolítjuk a vízből, másrészt újrahasznosítjuk!

Ezen apropóból kiindulva igen költséghatékony is a korábbi ólmokkal szemben ,amiket ugye egy ilyen horgászat alakalmával elvesztettünk. Az elhagyós módszer a legkifinomultabb ,és úgymond a legempatikusabb a megfogott hallal szemben. Az súlyt az akasztás után elhagyja a hal,így nem kell a megakasztott halat a szája szélében himbálódzó nehezékkel a partra vontatnunk, óriási sérüléseket okozva ezzel a halnak! Más szempontból a hal a nehezék elhagyása után megnyugszik, azt érezvén ,hogy kiszabadult,így nem tépi magát a szákolás pillanatáig.

A forma!

Nem szerettünk volna egy középen függesztett  nehezéket, rosszak voltak vele a tapasztalataink. Egy középen függesztett súly leengedéskor mindig behintázott mint a lehulló falevél. Ez bizony gond! Másik szempont nem fektette ki a szereléket,hanem magán a nehezéken feküdt el a végszerelékünk, (mivel ide van kényszerítve a forgó miatt) ezzel láthatóvá téve a halak számára. Mindig arra törekedjünk,hogy rejtsük a lehető legjobban a végszerelékünket. Ez miatt mi a korong alakú súlyunk oldalába,élébe helyeztük a forgót. Így az aljzathoz érve,az eldől ezzel maga mellé az iszapra fekteti a végszerelékünket. (tökéletes)

A súlyokba nagyszemű forgót helyeztünk ezzel is segítve az elhagyás lehetőségét,jobban kiakad a klipszből.

Nehezékeink színének kialakításában  fő szempont volt,hogy a  Magyarországi vizek többsége iszapos,így a színt a sötétszürke-fekete színben határoztuk meg.

A súlyokat körmökkel láttuk el ez segíti a végszerelék helyben tartását ,még egy törésen is.

Jelenleg 3 súlyméretben kaphatóak.

270g, 320g, 390g


Összehasonlítás


Környezetbarát horgász súly 270g

Környezetbarát horgász súly 270g

Környezetbarát!Egyáltalán nem tartalmaznak ólmot a..

850 Ft

Környezetbarát horgász súly 320g

Környezetbarát horgász súly 320g

Környezetbarát!Egyáltalán nem tartalmaznak ólmot a..

900 Ft

Környezetbarát horgász súly 390g

Környezetbarát horgász súly 390g

Környezetbarát!Egyáltalán nem tartalmaznak ólmot a..

950 Ft

Tételek 1 től 3 / 3 (1 összes)